Your guide for real estate investments

Utilitati

 Cartierul de case de vanzare Serena Residence este un ansamblu rezidential dezvoltat in Timisoara de catre Sedako Group ce ofera case de vanzare si terenuri de vanzare cu toate utilitatile apa,gaz,canal,curent si fibra optica.

 Centralizator costuri utilitati

 

Reteaua stradala

Bransamentul/Racordul

Instalatia de incinta

Alimentarea cu apa

605 EUR+TVA

328 EUR+TVA

0 EUR - pentru casele construite de noi     

Canalizarea menajera

1362 EUR+TVA

328 EUR+TVA

0 EUR - pentru casele care se vor construi de noi

Alimentarea cu gaz

706 EUR+TVA

intre 1500 si 1550 RON

TVA inclus

instalatia montata ingropat  - 2700 RON TVA inclus
 

Reteaua de fibra optica RCS-RDS 50,5 EUR+TVA 0 Cost stabilit de RDS-RCS depinde de numarul de receptoare si de lungimea cablurilor de alimentare.
strazi pavate, trotuare, spatii verzi de aliniament amenajate 3.227 EUR+TVA    

 

 Valoare TVA: 19%

 


DRUMURILE DE ACCES SI STRAZILE CARTIERULUI
 
            Drumurile de acces si strazile cartierului au fost trasate si pietruite inainte de inceperea constructiei caselor. Lucrarile de pietruire a drumurilor in lungime de 10 km si cu o suprafata care totalizeaza 120.341 mp au fost efectuate in cursul anului 2008.
 
            Drumurile sunt pietruite pe o adancime de 25 cm si au fost executate dintr-un strat de pietris de 15 cm dupa compactare si un strat de piatra sparta de 10 cm dupa compactare, care a fost „impanata” pentru stabilizare cu piatra sparta fina cu dimensiunile de 2-6 cm.
 
            In cursul anului 2011 ne-am propus sa cream un acces numai pentru automobile cu o masa mai mica sau egala de 3,5 tone, complet pavat, cu o latime de 7 m, care sa uneasca cartierul Serena cu Drumul Comunal Mosnita Noua - Mosnita Veche (vezi schitele). Acest drum a fost construit integral din fondurile dezvoltatorului si dat in folosinta in 2011; el este asigurat cu bariere de inaltime astfel incat accesul camioanelor grele, de mare tonaj, sa fie restrictionat , acestea urmand sa ajunga cu materialele de constructie pe santier pe o alta ruta ocolitoare, respectiv pe str Serena, portiunea de strada pietruita.
 
            Dupa 2 ani in care am asteptat reactia autoritatilor locale/judetene la cererile noastre de pavare a drumurilor, am decis ca pentru a asigura confortul in cartier este necesara implicarea tuturor celor ce isi doresc acest lucru si astfel am inceput din 2013 pavarea strazilor pe care sunt deja construite case. Finantarea este asigurata de dezvoltator care isi recupereaza banii in termen de 2 ani de la beneficiarii acestor lucrari – locuitorii cartierului. Cost drum 3.227 eur+TVA pentru fiecare unitate locativa.

 


 

Utilitati

Investitiile dezvoltatorului Sedako Group in realizarea retelelor de apa,gaz,canal,curent,fibra optica in cartierul de case Serena Residence au fost realizate incepand inca din anul 2009 pentru a asigura conditii corecte de locuit pentru proprietarii viitoarelor case.Toti cei care au cumparat o casa de la dezvoltatorul Sedako sau au cumparat un teren de casa si au construit in regie proprie in acest cartier au putut sa vada cum in permanenta s-au imbunatatit retelele de utilitati astfel incat la nivelul lui decembrie 2015 in cartier exista construite 183 de case.

 

Putine proiecte de casa in Timisoara au beneficiat de acest nivel de implicare a dezvoltatorului. 

RETEAUA ELECTRICA SI ILUMINATUL STRADAL in cartierul de case Serena Residence Timisoara

 Reteaua electrica care asigura alimentarea cu energie a cartierului Serena Residence a fost executata conform proiectului nr. 2144/2007 de catre S.C. Electroechipament Industrial SRL Resita. A fost realizata o linie electrica subterana de 20 kV in lungime de circa 1,6 km, o linie electrica aeriana de 0,4 kV pe stalpi de beton, cu lungimea de aproximativ 8,5 km, si o linie electrica subterana de 0,4 kV in lungime totala de 0,5 km. Au fost de asemenea montate trei posturi de transformare 20/0,4 kV- 400kVA in anvelopa de beton, gabarit 630 kVA.

 Reteaua de iluminat public a fost executata conform lucrarii nr. 23/2007 proiectate de SC Open Electric SRL, prin montarea a trei puncte de aprindere, a unei linii electrice aeriene de 0,4 kV in lungime de 8,5 km si a corpurilor de iluminat montate pe stalpi din beton armat, aflati in gestiunea Enel.

 Reteaua electrica si iluminatul stradal au fost finantate de catre proprietarul terenului. Reteaua electrica, a carui cost total a fost de 250.000 euro, a fost predata cu titlu gratuit spre exploatare si intretinere societatii Enel Distributie Banat SA. Reteaua de iluminat stradal, a carui cost total a fost de 80.000 euro, a fost in proprietatea dezvoltatorului care a platit facturile de iluminat stradal; incepand cu data de 30.04.2014 aceasta retea a fost donata cu titlu gratuit Primariei Mosnita Noua.

 

Racordarea la reteaua de curent electric este gratuita; se plateste catre Enel Distributie costul bransamentului, care cost depinde de lungimea echipamentului de la stalp si pana la punctul de conexiune cu locuinta,solutie obligatoriu ingropata incepand cu mai 2015.

 


ALIMENTAREA CU APA 

 

          Alimentarea cu apa potabila a cartierului Serena Residence se face de la reteaua publica a orasului.

            Proiectul retelei de alimentare cu apa a fost demarat in luna ianuarie 2010, autorizatia de constructie fiind obtinuta in luna mai 2010. Lucrarile de executie au fost finalizate in data de 30 noiembrie 2010 si punerea in functiune a retelei de apa a fost efectuata in perioada 1-15 decembrie 2010; pentru o gestiune exemplara a acestei retele am contractat o singura firma care sa se ocupe atat de extindere cat si de racordarea fiecarei case.

 

            In prezent toate casele construite in cartierul Serena Residence au realizate bransamente la reteaua de apa potabila a orasului Timisoara. Reteaua de apa potabila a fost dimensionata astfel incat sa raspunda exploatarii tuturor celor 482 de case preconizate a se construi in timp in cartierul Serena Residence.

 

Retea stradala de alimentare cu apa

 Caracteristici retea:

Sursa de alimentare: reteaua de apa a comunei Mosnita Noua care face parte din reteaua de apa a Timisoarei, gestionata de AQUATIM Timisoara;

Montaj ingropat;

Material utilizat: teava din polietilena;

Sunt prevazuti hidranti supraterani pentru situatii de urgenta (incendiu).

Cost retea stradala de alimentare cu apa: 605 EUR +TVA, pentru fiecare parcela de teren indiferent ca se cumpara pentru a fi construita o casa in regie proprie sau se construieste o casa cu dezvoltatorul Sedako. Acest cost reprezinta contributie cota parte a proprietarului fiecarei parcele de teren  la executarea retelei stradale din cartier.

 

 Bransament la reteaua stradala de alimentare cu apa

 Face legatura dintre reteaua stradala si caminul pentru apometru situat in interiorul proprietatii; este executata din teava de polietilena de inalta densitate, cu diametrul de 40 mm  

Cost bransament la reteaua stradala de alimentare cu apa : 328 EUR + TVA pentru fiecare casa; in pret este inclus un camin de vizitare.

Instalatia de incinta

 Caracteristici:

Face legatura intre capatul bransamentului de apa si reteaua de conducte din interiorul casei.

Cost instalatie de incinta: 0 pentru casele construite de noi deoarece sunt incluse in pretul casei  si pentru cei care construiesc in regie proprie sunt costuri pe care si le achita si le stabileste impreuna cu executantul lucrarii.

 RETEA CANALIZARE PENTRU EVACUAREA APELOR MENAJERE

 

           Autorizatia de constructie pentru reteaua de canalizare menajera si pluviala a fost obtinuta in luna iunie 2010. Lucrarile la reteaua de canalizare au fost demarate in primavara anului 2012, avand ca termen de finalizare 2014. Canalizarea este  construita in sistem clasic gravitational.In acest moment in Serena Residence este realizata o statie de pompare 

Retea stradala  de canalizare

 Caracteristici:

Apele uzate menajere sunt colectate in sistemul de canalizare al comunei Mosnita Noua gestionat de AQUATIM, care deverseaza in reteaua orasului Timisoara.

Sistemul de canalizare proiectat este gravitational.

Material utilizat: tuburi material plastic PVC; 

Cost retea stradala de canalizare: 1.362 EUR+TVA, pentru fiecare parcela. Acest cost reprezinta contributia cota parte a fiecarui proprietar de parcela la realizarea retelei de canalizare care a fost realizata integral din investita dezvoltatorului.

 

Racord la reteaua stradala de canalizare

 Caracteristici:

 Pentru canalizare, racordul include un camin amplasat in interiorul proprietatii (pe parcela), acoperit cu un capac standard. Un capat al racordului este langa gard in interiorul proprietatii, iar celalalt capat face legatura intre reteaua stradala si camin.

Cost racord la reteaua stradala de canalizare : 328 EUR+TVA  pentru fiecare unitate locativa nou creata. Adica si daca este o casa duplex se vor executa doua racorduri drept pentru care fiecare va plati aceasta suma inclusiv cei care cumpara o parcela de teren se obliga la plata acestei sume in momentul in care a construit o casa care necesita racord la canal.

 

Instalatia de incinta pentru evacuarea apelor menajere

 Pentru casele care se vor construi de noi, costul acestei componente (instalatia casei) este zero deoarece este cuprinsa in pretul casei iar pentru cei care cosntruiesc in regie proprie costurile sunt stabilite cu cei care le executa lucrarea.

 Instalatia de incinta face legatura intre instalatiile de evacuare din interiorul casei si intrarea in caminul amplasat in interiorul proprietatii.

 ALIMENTAREA CU GAZ

 Proiectul pentru alimentarea cu gaz a cartierului Serena Residence a fost realizat in aprilie 2010 si executat in iunie 2011. S-au realizat doua statii de reducere presiune si masura (SRPM) : o statie pentru trecerea de la inalta presiune din conductele Transgaz la medie presiune in conductele E-ON amplasata in zona Padurii Bistra si o alta statie pentru trecerea de la medie presiune la joasa presiune pentru alimentarea caselor, amplasata in apropierea cartierului Serena Residence. Reteaua de alimentare cu gaz a fost pusa in functiune in luna decembrie 2011.

 

Costul pentru racorduri la alimentarea cu gaz

 Reteaua stradala de distributie a gazelor naturale

 Caracteristici:

Teava de polietilena de inalta densitate

Montaj ingropat;

Guri de aerisire prevazute cu capac la nivelul trotuarelor/drumurilor

Cost cota parte retea stradala de gaz: 706 eur+TVA /parcela

 Bransament la reteaua stradala de gaz

Caracteristici:

Pentru gaz, bransamentul include cutia cu regulator si contor (montata pe gard) la care se adauga conducta de la reteaua stradala pana la cutia regulatorului.

Cost: intre 1500 si 1550 RON, TVA inclus, functie de evaluarea valorica facuta de E.ON Gaz.

Costul bransamentului se va achita catre E.ON Gaz.

 

Instalatia de incinta pentru alimentare cu gaze

 

Caracteristici:

Instalatia de incinta este cuprinsa intre limita de proprietate si aparatele consumatoare de gaz din interiorul casei, respectiv masina de gatit si centrala termica.

Costuri lucrari:
• instalatia montata ingropat din polietilena- 2.700 RON, tva inclus

Termenul de realizare: 45 zile de la semnarea contractului.

Costurile includ:

-proiectarea instalatiei de alimentare cu gaz pentru masina de gatit si centrala termica

-intocmirea documentatiilor necesare pentru obtinerea avizelor

-manopera si materialele necesare

-montare senzor de gaz ( 2 buc) si racordarea centralei termice si a masinii de gatit la instalatia realizata

 

Costurile nu includ:

-taxele de avizare, receptie si punere in functiune percepute de E.On Gaz

 

Aceste costuri de realizare retea interna gaz insemnand de la gardul casei pana in casa se pot achita la ce firma doriti cu conditia sa fie firma autorizata de EON si ANRE

 INTERNET, CABLU TV, TELEFONIE FIXA

 

Reteaua de fibra optica este realizata in sistem subteran (ingropata) si sistem aerian (pe stalpii ENEL).

Toate facilitatile oferite de operatorul RDS-RCS sunt disponibile in cartierul Serena Residence.

 

Cost internet, cablu tv, telefonie

 

Cost retea stradala RDS: 50,5 EUR plus TVA pentru fiecare unitate locativa.

Costurile de bransare a fiecarei case la retea sunt 0.

Costurile retelei de incinta depind de numarul de receptoare si de lungimea cablurilor de alimentare.

 Acest cost de 50 Euro+TVA se plateste la dezvoltatorul Sedako.

 

Pentru persoanele interesate sa isi cumpere sau sa isi construiasca o casa in zona de S-E al Timisoarei, acest complex rezidential ofera oportunitati excelente de investitie, indiferent daca va intereseaza diverse modele de case, vile la cheie sau doar teren de vanzare in Timis situate in apropiere de Timisoara avand in vedere ca sunt toate utiltitatile deja si aveti sustinerea dezvoltatorului.

Ne-am implicat cu toata seriozitatea in acest proiect pentru a ne asigura clientii ca beneficiaza de cele mai bune oferte la preturi accesibile din punct de vedere a raportului calitate si pret atat la constructia casei cat si la costurile cu realizarea utilitatilor.

Exploreaza optiunile de case si parcele de teren disponibile la vanzare si poti incepe constructia imediat.